Kenya Endebess
Zem pôvodu: Keňa
Region: Trans Nzoiya/Northern Rift Valley
Farma: Endebess Estate
Farmár: Kaitet Tea Plntation
Nadmorská výška: 1750-1950 m.n.m.
Odroda: Batian, Ruiru 11, SL 28 and SL 34
Spracovanie: Natural
Chuťový profil: Jahodový džem, čučoriedky, mango a dezertné víno
Cupping Score: 86,25
Crop: 2024
Podrobný popis
Endebess Estate sa nachádza v severnej časti kenského údolia Ri, neďaleko trhového mesta Kitale v okrese Trans Nzoiya. Endebess Estate má približne 758 hektárov celkovej rozlohy, z toho 248 hektárov pripadá na kávu. Táto naturálne spracovaná káva je úplne premytá sladkou riečnou vodou z rieky Koitobos kedy sa oddelia čerešne a potom sušená na slnku na afrických posteliach. Jej sušenie trvá obvykle 21 až 28 dní v závislosti od počasia. Zrná sa otáčajú najmenej štyrikrát denne.
V údolí Ri sa nachádza pohorie Cherang'any a reťazec sopiek, z ktorých niektoré sú stále aktívne. Cherang'any Hills sú jedným z piatich hlavných kenských lesov a povodí a rozkladajú sa na území troch okresov, a to Trans Nzoia, Elgeyo Marakwet a West Pokot. Farma Endebess Estate sa nachádza na úpätí hory Elgon, vyhasnutej štítovej sopky na hraniciach Ugandy a Kene.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.