Kostarica Canet Musican sieres Mozart
Costa Rica Canet Musican Mozart
Krajina: Costa Rica
Region: Tarrazu
Nadmorská výška: 1650 m.n.m.
Spracovanie: Raisin Honey
Varieta: Yellow Catuai
Profil: Liči, višnový dezert, sušené ovocie, citrónová tráva
SCA: 91
Ďalšia káva zo série tých na ktoré nikdy nezabudnete. Všade kam sme s touto kávou prišli stala sa bestseler, Výnimočná aróma a chuť tejto kávy je nezameniteľná.
Podrobný popis
(100%) Spôsob spracovania Honey bez vody. Náročnosť metódy spracovania risin honey si vyžaduje dokonalé načasovanie. V deň zberu sa kávové čerešne vyplavia a pošlú sušiť na africké postele aspoň na tri dni, potom po nájdení optimálneho času sa šupka čerešní odstráni, sliz sa zachová a čerešne sa odošlú na sušenie. V tejto fáze je klimatický faktor kľúčom k úspechu spracovania honey. Musí sa pomaly sušiť, aby sa zabezpečilo, že povrch kávy prejde procesom fermentácie, ale nie príliš pomaly, aby nemohlo dôjsť k prekvaseniu kávy. Počas procesu sušenia sa musia čerešne prevracať pri vysokej frekvencii, aby sa umožnilo rovnomerné vysušenie.
5,0
1 hodnotenie
Pridať hodnotenie
5
4
3
2
1
5
TC
Tatiana Chrenková
výborná, fakt výnimočná vôňa a chuť
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.