Venezuela Santa Cruz de Mora

Zem pôvodu: Venezuela

Region: Merida

Zpracovatelská stanica: Santa Cruz de Mora

Farmár: drobní farmári dodávajúci do spracovatelskej stanice

Nadmorská výška: 1200-1650 m.n.m.

Odroda: Caturra, Catuai Amarillo

Spracovanie: Washed

Chuťový profil: Lesné plody, florálnosť, acidita sladkých citrusov, broskyňový ľadový čaj, mliečna čokoláda

Cupping Score: 85,5

Crop: 24

Praženie
Veľkosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
€9 €21,50 €40 €9 €21,50 €40 od €9
Dostupnosť: Skladom (>5 ks) Skladom (3 ks) Skladom (3 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (5 ks) Skladom (5 ks) Zvoľte variant
Kód: 170/ESP 170/ESP2 170/ESP3 170/FIL 170/FIL2 170/FIL3 Zvoľte variant
Venezuela Santa Cruz de Mora
Venezuela Santa Cruz de Mora
Novinka
Doručenie nad 35€ zdarma
Doručenie nad 35€ zdarma
Doručenie nad 35€ zdarma
Darček zdarma
Darček zdarma
Ku každej objednávke nad 50€
výberová káva
Výberová káva
Pražíme každý deň

Podrobný popis

Venezuelská káva je preslávená svojou bohatou a výraznou chuťou, ktorá je formovaná rozmanitými klimatickými podmienkami a úrodnou pôdou tejto krajiny. Káva sa tu pestuje predovšetkým v oblastiach, ako sú Andy a pobrežné pohoria, a má dlhú tradíciu pestovania siahajúcu až do 18. storočia. Kávové zrná z týchto vysokohorských oblastí ťažia z ideálnych podmienok, ktoré zvyšujú ich jemnosť a komplexnosť. Venezuelská káva je známa svojou vyváženou chuťou, s náznakmi čokolády, orieškov a jemnej kyslosti, a historicky patrí medzi obľúbené ako na domácom, tak na medzinárodnom trhu.

WhatsApp_Image_2024-09-23_at_19.17.56_3

Táto konkrétna káva pochádza zo štátu Merida zo spracovateľskej stanice v mestečku Santa Cruz de Mora, kam svojmu kávovému zberu dodávajú desiatky drobných farmárov. Venezuela je veľmi kopcovitý štát, a preto všetok zber prebieha ručne s dôrazom na zber iba zrelých kávových čerešní. Proces začína floatingom, kde sa oddelia prípadné nezrelé čerešne a predmety s nízkou hustotou ako vetvičky a listy. Po následnom lúpaní čerešne putujú do fermentačného tanku, kde sa nechajú fermentovať 18 hodín za účelom odstránenia zvyškovej dužiny z pergamenu. Nakoniec, pred vrecovaním, prebieha triedenie podľa veľkosti.

Mnoho drobných farmárov v krajine naďalej uprednostňuje organické a tradičné poľnohospodárske postupy, ktoré zaisťujú, že káva si uchováva svoj jedinečný profil. Napriek ekonomickým ťažkostiam sa vynakladajú úsilie na oživenie tohto kedysi prosperujúceho odvetvia, pretože káva zostáva neoddeliteľnou súčasťou venezuelskej kultúry a ekonomiky.

WhatsApp_Image_2024-09-23_at_19.19.47_6WhatsApp_Image_2024-09-23_at_19.17.56_13

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: